Colorado Classic Cycling Race Unveiled

RPM Events Group обяви, че ще донесе професионално състезание по колоездене в три града в Колорадо през август 2017 г., наречено Colorado Classic. Събитието от 10–13 август ефективно ще замени Ausa Pro Challenge, държавно състезание, което беше организирано в Колорадо от 2011–2015 г., и ще носи същото 2.HC UCI обозначение, което се очаква да привлече топ международни екипи. Събитието ще включва и два дни професионални женски колоездене.

Първи етап, който ще включва състезания за мъже и жени, ще започне в Колорадо Спрингс на 10 август. На следващия ден ще включва втори етап от състезанието за мъже в Брекенридж и нощно състезание за жените в Денвър. Етапи три и четири от състезанието за мъже ще се проведат в изкуството на Rino на Денвър на 12 и 13 август.

„От Red Zinger Classic Classic до Coors Classic и на USA Pro Challenge, Professional Bike Racing се превърна в част от нашата национална идентичност в Колорадо“, казва Кен Гарт, председател на RPM Group. „Класиката в Колорадо се разработва, за да се хареса не само на феновете на колоезденето, но и голямо разнообразие от колорадани и посетители на щата.“

Медалистките спортове ще управляват събитието, което ще включва множество, удобни за вентилатора вериги на всяка спирка, а не по-дълги етапи от точка до точка между градовете, които са били характеристика на USA Pro Challenge. Директорът на състезанието Джим Бирел каза, че четиридневната концепция, която също ще включва шансове за любители да карат и феновете, може да се окаже модел, който може да се разшири и в други градове. „Има всички правилни съставки, които да бъдат устойчиви“, каза той. „Не виждам, че това расте след четири дни, но със сигурност виждам, че расте в други държави и други пазари.“

Съобщението е направено в централата на САЩ за колоездене в Колорадо Спрингс. „Colorado Springs Sports Corp е абсолютно развълнуван, че може да помогне за връщането на елитното професионално колоездене в щата и ние сме честни, че нашият град е награден с първия етап от това грандиозно събитие“, заяви Том Осборн, президент и изпълнителен директор на The Colorado Springs Sports Corp.

Кметът на Колорадо Спрингс Джон Сутърс обявява, че първият етап от класиката на Колорадо ще се проведе в Колорадо Спрингс.
Споделя това:
Twitter
Facebook
Печат
LinkedIn
Reddit
електронна поща