Как да получим обратна връзка по -добра

Бил Гейтс веднъж отбеляза, че „всички имаме нужда от хора, които ни дават обратна връзка. Ето как се подобряваме ”. Но това не винаги е вярно. Някои хора получават наистина висококачествени отзиви и въпреки това все още не успяват да прогресират. Защо това е така?

Книга Доставяне на семинар за обратна връзка

Докладът на Sutton Trust доклад, че ако това е направено правилно, обратната връзка може да бъде един от най -ефективните начини да помогнете на някого да подобри обучението си; Изследванията обаче сочат, че 38% от интервенциите за обратна връзка всъщност нанасят повече вреда, отколкото полза.

Процесът на обратна връзка

Процесът на обратна връзка може да бъде разделен на три части: питане, даване и получаване.

Преди това сме блогирали за общите грешки, които хората правят, когато искат обратна връзка. Те включват оставянето му в последната минута, само задавайки въпроси „или или“ и не присъстват напълно в момента.

Това беше последвано от нашия блог за най -добрите начини да дадем някаква обратна връзка. Те включват специфични, избягване на пищни похвали и осигуряване на ясни стъпки за действие. Това ни води до последния етап от процеса, как да получим обратна връзка.

Толкова голям акцент обикновено се поставя върху човека, който дава обратна връзка. Важно е да знаете как да дадете добра обратна връзка на студентите, но приемникът трябва да поеме и отговорност. Ако не го направите, ще доведе до липса на обучение и подобрение, което води до повторение на грешки и не се научават уроци.

Как да получавате отзиви ефективно

И така, какъв съвет можем да дадем? Как можем да помогнем на хората да се научат да получават обратна връзка по -добре?

Бъдете отворени – обратната връзка, която ви се дава, може да е правилна и може да ви помогне. Безброй възможности за обучение се губят от хората, влизащи в ситуацията с много неподвижен и затворен ум. Да бъдеш отворен за възможности и разликата в мненията е добра стартова подложка за учене.

Разграничете съобщението и пратеника – важно е да отделите чувствата си за това кой ви дава обратна връзка от съобщението, което те всъщност доставят. Само защото харесвате някой, не означава, че техните отзиви са полезни. По същия начин, само защото не ги харесвате, не означава, че обратната връзка е излишна. Съсредоточете се върху точката, а не върху човека.

Това не е преценка – обратната връзка, която ви се дава, не е преценка за вашата личност или за бъдещата ви способност. Вижте го за това, което е, което е съвет как да станете малко по -добри. Това е един от крайъгълните камъни, върху които е изградена теорията за мисленето на растежа. След като започнете да виждате отзиви за задача като преценка за нашата самоидентичност, това може да доведе до отхвърляне на обратната връзка и да доведе до страх от провал.

Слушайте внимателно – има титанична разлика между слушането напрегнато и мълчаливо, докато подготвяте отговор. Като се съсредоточите повече върху отговора си, вие пренебрегвате част от отзивите. Ако сте помолили някого за обратна връзка и ако са отделили време да ви предложат съвети, трябва да увеличите времето си с тях, като слушате внимателно.

Проверете за разбиране – човекът, който ви дава отзивите, може да си помисли, че е бил много ясен за това, което са казали. Може да сте почти сигурни, че сте ги разбрали. Лесно е обаче да се осъществят неразбиране и неправилно общуване. Задаването им на един или два въпроса, които да проверите за разбиране, може да отнеме 1 минута по -дълго, но може да ви спести много повече време в дългосрочен план.

Поемете дълбоко въздух – това си дава време да обработите обратната връзка, преди да реагирате. Това наистина може да помогне, особено ако нещата са напрегнати или се чувствате под натиск. Шансовете са, че емоционалният ви отговор е малко вероятно до най -добрия и не искате да вземете постоянно решение от временно чувство.

Съсредоточете се върху наученото – обратната връзка, която не води до нещо, което се променя, е толкова ефективна, колкото да не сте получили никаква обратна връзка. Запитвайки себе си „Какво бих направил по различен начин следващия път?“ Е страхотен начин да гарантирате, че сте научили нещо. Щракнете тук, за да прочетете за 9 -те най -добри въпроса за подобряване на метакогницията.

Кажете благодаря – дори и да не сте съгласни с отзивите по този повод, може да искате повече по -късно. И това е просто добри нрави.

Back To Top