3 съвета за игра на тенис „в сега“

психични стратегии, които да играете в момента

Единственото ментално умение, необходимо за най -високото представяне в тениса, е способността да поддържате фокуса си върху настоящия момент.

За да играете най -добрия си тенис, трябва да можете да контролирате мислите си и да насочите вниманието си към правилните неща.

Фрази като „Игра в момента“ или „Да бъдеш тук и сега“ се отнасят до способността на спортиста да пуска минали изпълнения или страхове за бъдещи резултати и да потопи себе си в настоящия момент.

Има стара поговорка:

Недействащ ум е Дяволската работилница.

Лесно е отрицателните мисли да проникнат в главата ви. За да сте продуктивен тенисист, трябва да можете да фокусирате мислите си върху самите неща, които ви позволяват да играете оптимално – това, което наричаме изпълнение.

Мисли като „Последният път, когато играх на този турнир, играх ужасно“, „Никога не съм победил този опонент“ или „Напоследък съм играл лошо“, са мисли, фокусирани върху минали изпълнения.

Когато тенисистът е зает с минало изпълнение, той пречи на фокуса им върху „текущия мач“ или „текущата точка“ и увеличава тревожността, водеща до низходяща спирала от негативни мисли.

Има три периода на бездействие в тенис мачове (преди мача, между сетове и между точки), където е жизненоважно за играчът да поддържа фокус на „настоящ момент“.

Най -голямата част от времето, в което имате много време да мислите, е преди мача. За да контролирате мислите си и да се съсредоточите преди съвпадението, е важно да имате рутинна предварителна мача.

В скорошно интервю Мария Шарапова подчерта важността на последователната рутина преди мача:

„Обикновено се придържам към подобна рутина във всички турнири. Храната винаги е различна въз основа на това къде се намирате, но винаги е доста проста. Обичам да прекарвам известно време от себе си, за да чета, да слушам музика и да имам добри 15 или 20 минути точно преди мача да се затопля и да се справя. ”

Останете съсредоточени по време на загряването си преди мача:

Трябва да се стремите да развиете рутина за загряване, която можете да повторите преди всеки мач.

Искате да включите дейности (слушане на музика, четене), които ви помагат да останете свободни и спокойни преди да се затоплите. Някои играчи обаче биха се възползвали от това, че се изпомпват, за да се съсредоточат най -доброто от себе си.

Искате да останете фокусирани върху загряването си, вместо да се притеснявате за резултата от мача. Помислете: Как мога да се подготвя най -добре за предстоящия мач?

Като контролирате фокуса си и „останете в настоящия момент“, ще увеличите както насладата си, така и нивото на играта си.

Подобрете фокуса си в спорта днес с фокусираната работна книга за спортисти и CD програма!

Научете доказани стратегии за психични игри, за да изпълните най -доброто от корта!

Вие (или вашите играчи) се представяте на способността си в конкуренцията?

Донасяте ли най -добрата и най -уверената игра на мачове?

Успешните тенисисти са се научили как да се представят с крайна увереност в турнирите.

Ако сте готови да подобрите психическата си здравина и да се представите с крайно самочувствие в мачовете, тенис увереност: Психиката на издръжливост на играчите на турнира може да ви помогне да направите това!

Използвайте увереността на тениса, за да помогнете да засилите психическата си здравина в тениса и да откриете мощни и доказани стратегии за психични игри, които помогнаха на професионалните спортисти да спечелят!

Тенис увереност: Психична здравина за играчите на турнири

Какво казват клиентите на психичните игри?
„Искам да ви уведомя, че вашите компактдискове за доверие на тенис са били изключително ценни за мен. Слушам ги в колата и програмата ми помага да преодолея цял живот на тревожност за изпълнение на турнира. Благодаря ти!”
~ Wing Wu

Изтеглете нашия безплатен доклад за психология на тенис!

Открийте дали правите една или повече от тези „скъпи“ нефункционални грешки в психическата игра по време на мачове!

Изтеглете нашия безплатен доклад за психология на тенис:

Шест нефункционални тенисисти от „умствената игра“ правят между точките

Ще откриете:

Как умът ви може да бъде най -добрият ви или най -лошото предимство на корта.

Ако използвате ума си ефективно между точките.

Една стратегия, която може да ви помогне да отидете на последната точка.

Най -добрите умения за ментална игра, които трябва да овладеете, за да засилите увереността и представянето си между точките.

Щракнете тук, за да изтеглите безплатния си отчет днес: Шест нефусирани грешки в „Ментална игра“ Тенисистият между точките правят между точките

Какво казват тенисистите?
„Д -р Кон, една от целите ми е да стана треньор от световна класа, има няколко треньори от САЩ, които ме вдъхновиха най-дървен, син Шула и Пат Райли. След като работя с вас, сега също изброявам вашето име сред най -влиятелните треньори в моята област! ”
~ Franz

Увеличете самочувствието си и се съсредоточете с експертното коучинг на психичните игри!

Треньорът на Master Mental Game д -р Патрик Кон може да ви помогне да преодолеете проблемите си с менталната игра с личен коучинг.

Можете да работите със самия д -р Патрик Кон в Орландо, Флорида или чрез Skype, FaceTime или телефон. Обадете ни се безплатно на 888-742-7225 или се свържете с нас за повече информация anull

Recent Comments

No comments to show.

Categories

Back To Top