Спортистът се застъпва за изискването за добавки в здравето и благосъстоянието, както и физическата годност

от Мат Уейк

Новината, която всички сме свикнали да чуем, е, че експерт спортист е проверил положително за забранено съединение (PED), както и поставя вината на пазара на добавки, че продукт, който приемат „трябва да е бил опетнен, както и да задейства a фалшив положителен. ” Всички ние разбираме разказа. Изглежда обаче, че един спортист в конкретно изчистване на пазара на неправомерни действия, както и изрича всички страхотни, които е направил за нея, както и точно как вярва, че добавките са подпомагали не само здравето й, но и нейното изпълнение на терена.

Резултат!
Или по -скоро … цел! Американският защитник на футбола на САЩ Кристи Пиърс отново играе отбрана, само този път за правата на добавките, както и използването им за американския народ. Сякаш нейните 311 участия във футболния отбор на САЩ, както и трикратните олимпийски златни медалистки пълномощия не бяха достатъчни, този път тя взе решение да застане пред законодателите, както и служителите, описвайки обстановката си на добавки.

Тя, самата тя е била дългогодишна добавка, както и каза на групата на Капитолийския хълм: „Едно нещо, върху което винаги се фокусирам, е моята фитнес. Ако не беше подходящите добавки, не разбирам дали нивото ми на игра ще бъде там, където е днес. ” С използването на лечебни продукти като протеинов прах, BCAAs, както и други продукти, открити на рафтовете на магазините за добавки, всички ние разбираме ползите, които тези продукти играят в нашия успех. Въпреки това, много от онези, които се опитват да прилагат законодателства, както и политики за промяна, когато това се отнася до индустрията за добавки, самите те не упражняват или някога са приемали добавка в живота си. Това е като някой, който никога не е играл футбол в живота си, опитвайки се да променя точно как се играе играта на футбол, когато самите те не разбират за какво говорят.

По време на времето си в националния отбор в допълнение към екипа на Sky Blue FC (Ню Джърси), тя посочи точно колко трудно е да се запази рутина поради обширните искания на игра. Тя редовно тренираше, на пътното пътуване, както и от хотели, практикуващи, както и играеше в мачове. Пиърс посочи, че е направила най -доброто си, за да запази здравословна и питателна диета, но никога не е било достатъчно да задоволи исканията, които тя е поставила на тялото си като експерт спортист.

За Пиърс, подготвяйки тялото си за безпокойството, което му играе на толкова високо ниво, тя започна да пита притеснения, както и да направи собствената си домашна работа, за да види дали има нещо на разположение, което да й осигури това малко конкурентно предимство, както и да съдейства По -бързо се възстановява. Тя спомена: „Започнах да се стремя да се доверявам на източници на информация, като екипни диетолози, както и разгледах чудесно етикетите на продуктите. Докато преминавах от игра на колеж в националния отбор, разбрах, че храните, които ям, не са достатъчни. Идеалните добавки ви осигуряват нещо допълнително. Помогнаха ми да се подготвя за всяка тренировка, както и за игра. ”

Борба с Великата битка
Вие, както и аз разбрах всичко това от доста време. Медиите обаче обичат да измислят истории, за да отговарят на техните програми, както и да нарушават индустрията за добавки. Защо? Според мен той се свежда до натиск от фармацевтичната индустрия. Ако огромната фармацевтика може да губи пари, тъй като добавката е на пазара, която стъпва на пръстите на краката, те ще се опитат да се фалшифицират. Те ще мърморят за законодатели, както и ще се опитат да получат забранени или поне регулирани конкретни продукти. Печели ли? Понякога. Но основното е, че изискваме да продължим да се борим с страхотната битка. Не можем да седнем, както и да дадем възможност на другите да диктуват правата си, както и свободите, когато това се отнася до добавки. Особено когато те имат изключително малко разбиране по темата, различна от това, което нашите противници им казват, както и лъжите, които се разказват.

Присъстващите на Капитолийския хълм сякаш разбиха посланието на Пиърс към тях от наученото, както и че добавките са необходими за подпомагане на подобряването на здравето и благосъстоянието, както и нивата на физическа годност. Подобреното представяне в спорта може също да се получи с помощта на добавки.

Това е дъх на свеж въздух, за да видите уважавани спортисти, които излизат, както и осигуряването на положението им за позициониране на добавки на пазара. Други, като Дик Бутус, както и Лари Фицджералд, също са направили точно същото, както и са стояли пред група на Капитолийския хълм, подкрепяйки използването на добавки. Изискваме да продължим да изпълняваме своята роля, както и да обучаваме масите на всички велики, които идват от добавки, така че те имат много по -добре да разберат какво може да се постигне от използването им. Хората се ужасяват от неизвестното, тъй като ниеLL от това, за което не са сигурни. Още по -лошото е, че те се ужасяват от неща, за които другите им казват, че трябва да се изморят, както и да се ужасяват. Единственият метод, който можем да обърнем на ъгъла, е с подходящо образование.

Източник:
Шулц, Ханк. „Футболната звезда прави ситуация на добавки на Капитолийския хълм.“ Nutraingredients-usa.com. N.P., 29 юни 2017. Web. 30 юни 2017 г.

Изследване на животните: Нар повишава плодовитостта и нивата на тестостерон при мъжете

, дори не е диво висока доза екстракт от нар може да направи мъжете много по -плодородни и дори може да увеличи концентрацията на тестостерон в кръвта си. Възможно е да се направи това заключение от проучване на животни, което изследователи от университета King Faisal в Кралство Саудитска Арабия публикува в Азиатското тихоокеанско списание за тропическа биомедицина.

Не дори дивата висока доза екстракт от нар може да направи мъжете много по -плодородни и дори може да увеличи концентрацията на тестостерон в кръвта си. Възможно е да се направи това заключение от проучване на животни, което изследователи от университета King Faisal в Кралство Саудитска Арабия публикува в Азиатското тихоокеанско списание за тропическа биомедицина.

Нар включва съединения, които в проучвания върху животни изглежда повишават нивото на тестостерон. Вещества, открити в нар, като витамин С, елагинова киселина и теникагини, вероятно стимулират концентрацията на ендогенни антиоксиданти в тестисите, в резултат на което синтезът на сперматозоидите, но и тези на тестостерон, може да се увеличи.

Изследователите искаха сами да се уверят дали нар наистина може да увеличи производството на сперма и тестостерон. Така те направиха изпробване на мъжки плъхове, на които беше дадена перорална доза зехтин [oo], черно кимионско масло [научно наименование: nigella sativa] [nso] или екстракт от нар [PE] за период от шест седмици. Контролна група не получи нищо [контрол].

Изследователите направиха свой собствен екстракт от нар, използвайки етанол. Човешкият еквивалент на използваната доза би бил екстракт от 1000 – 1500 mg на ден.

Въпреки че ефектите от добавката върху нивата на тестостерон не са значителни, те също не са незначителни. Екстрактът от нар извърши най -добре и повиши концентрацията на тестостерон с 22 процента.

И трите, зехтин, маслото от Nigella sativa и нар, подобриха качеството на спермата на плъховете. Нар обаче отново работи най -добре.

Както показаха други проучвания, нар намалява концентрацията на малодиалдехид [MDA] в кръвта. Колкото по -ниско е, толкова по -малко е количеството увреждане, причинено на клетъчните мембрани от агресивни молекули. Това вероятно е така, защото нар засили производството на ендогенни антиоксиданти като глутатион [GSH], глутатион-пероксидаза [GSH-PX] и каталаза [CAT].

„Зехтинът, Nigella sativa <масло и екстракт от нар могат да се използват безопасно за третиране на мъжко Чувствителност на плодовитостта на мъжките плъхове срещу зехтина, маслото от Nigella sativa и екстракта от нар. Mansour SW, Sangi S, Harsha S, Khaleel MA, Ibrahim AR. Източник Катедра по биомедицински науки, Колеж по медицинска фармация, университет King Faisal, KSA. Резюме ОБЕКТИВЕН: За да се изяснят модулиращите ефекти от ежедневната консумация на екстракт от нар (PE), зехтин (OO) и маслото от Nagilla Sativa (NSO) върху антиоксидантната активност, качеството на спермата и хипофизата-тестикуларна ос на възрастни мъжки плъхове Wistar. Методи: Тридесет и две възрастни мъжки плъхове Wistar бяха разделени на четири равни групи, осем плъхове всяка. Използвайки стомашни тръби на плъхове, 1,0 ml дестилирана вода, 1,0 ml PE, 0,4 ml NSO и 0,4 ml OO се прилагат перорално ежедневно в продължение на 6 седмици в първата, втората, третата и четвъртата група, съответно. Изследвани са репродуктивни органи, телесно тегло, критерии за сперма, тестостерон, FSH, LH, инхибин-В, липидна пероксидация и антиоксидантни ензимни активности. В края на протокола за изследване едновременно се извършват анализи. Данните бяха анализирани чрез ANOVA тест и P <0,05 се счита за значителна стойност. Резултати: Във всички изследвани групи нивото на малодиалдехид е значително намалено придружено с увеличаване на глутатионната пероксидаза и глутатион. Плъховете, лекувани с PE, показват увеличаване на каталазните дейности, придружени с увеличаване на концентрацията на сперматозоидите, което също се наблюдава в групата на NSO. В групата, третирана с PE, подвижността на сперматозоидите също е засилена придружена с намалена анормална скорост на спермата. Групите, лекувани с NSO, OO и PE, показват маловажен ефект върху тестостерон, инхибин-В, FSH и LH в сравнение с контролната група. Изводи: Тези резултати показват, че прилагането на PE, NSO и OO може да промени качествата на сперматозоидите и антиоксидантната активност на възрастни мъжки плъхове Wistar. PMID: 23836459 [PubMed - в процес] PMCID: PMC3695583 Източник:

Back To Top