Castlerock Extreme, за да се върне в Sugarbush

скиори от всички възрасти, да се изстреля в Freeskiing Glory на някакъв класически терен във Вермонт следващия уикенд, тъй като Sugarbush Resort е домакин на две състезания като част от Ski the East Freeride Tour.

Jr. Castlerock Extreme ще се проведе следващата събота, 6 февруари за участници до 14 години. Събитието е отворено за 110 състезатели, а предварителната регистрация е отворена до четвъртък, 4 февруари. Събитието започва с регистрация от 7:30 ч.-8:30 ч. За пикап и регистрация на BIB в кръчмата Castlerock. Castlerock Lift ще бъде отворен за притежателите на Bib само в 8:15 ч. За едно тренировъчно бягане, а курсът ще се затвори в 9:30 ч. Ще има задължителна среща на конкурента в Гейбълс (Патрул Шак в върха на двойника на Каслерок) на 9 : 45 ч. Състезанието започва в 10:00 ч. На линията на асансьора.

Форматът на конкуренцията позволява едно изпълнение на състезател с най -младата възрастова категория, започваща на първо място. Събитието се основава на формат на свободни SKI, а конкурентите се оценяват на линия, контрол, плавност, техника и стил.

Jr. Castlerock Extreme е квалификатор за основното събитие, като най -добрите осем състезатели се класират за Extreme Castlerock на 5 март. Регистрацията за основното събитие ще продължи от 7:30 ч.-8:30 ч. В Castlerock Pub за пикап и настаняване на Bib, като срещата на конкурент в Gables в 9:45 ч. Състезанието започва в 10:00 часа. Castlerock Lift ще бъде отворен за притежателите на Bib само в 8:15 ч. За едно тренировъчно бягане, а курсът ще се затвори в 9:30 сутринта. Партиране на награди ще се проведе извън кръчмата Castlerock в 16:00.

Екстремният конкурс на Jr. Castlerock е едно от четирите младши квалификационни събития за турнето на SKI The East Freeride. Extreme Castlerock е третата спирка на шест на екскурзията на Freeride с парична чанта от 1000 долара. Състезателите ще бъдат оценени въз основа на критериите за съдийство Steft/IFSA.